Vacature Beheerder Moderne Werkplek

Ben jij een Beheerder Moderne Werkplek die een werkomgeving zoekt waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven? Vind je balans tussen werk en privé́ belangrijk? En heb je kennis van en ervaring met Microsoft 365, in het bijzonder Microsoft Endpoint Management? Dan komen we graag met jou in contact!

Een omgeving zoals die van de (lokale) overheid, met veel verschillende werkprocessen, hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging en veranderende behoefte van de klant, vraagt om een passende IT-infrastructuur. Om in te spelen op de technologische ontwikkelingen vernieuwt de RID continu haar infrastructuur. Wij zoeken daarom een Beheerder Moderne Werkplek voor 36 uur per week.

Waar kom je te werken en wat ga je doen?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wie zoeken wij?

Met de keuze voor Microsoft Endpoint Manager wordt een mobiele strategie uitgedacht en geïmplementeerd voor het beheren van de moderne digitale werkplek. Dit wordt toegepast op verschillende mobiele devices en laptops met Windows 10. Op termijn wordt het ook toegepast op macOS en een BYOD-concept. Er is daarvoor nog veel werk te verrichten. Daarnaast moet het Microsoft Endpoint Manager platform in zijn geheel ook worden beheerd en moeten verzoeken van de betrokken 7 organisaties om een app live te brengen goed worden behandeld en geïmplementeerd. Wij zoeken daarvoor een Beheerder Moderne Werkplek die het principe omarmt dat ‘wat je bouwt en realiseert ook bezit’ en bewaakt dat standaarden en gebruik(er)s richtlijnen worden nageleefd.  

Jouw ideale profiel

Als Beheerder Moderne Werkplek ken je de verschillende toepassingsmogelijkheden van Microsoft Endpoint Management en kun je een digitale werkomgeving realiseren die voldoet aan de gestelde eisen ten aanzien van de informatiebeveiliging.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende aspecten:
  • MS365 managing modern desktops
  • MS365 identity en services
  • MS365 mobility en security (Intune)
  • Microsoft Azure (o.a. Azure IaaS, Azure AD & Security)
  • Windows 10
  • Mobile devices (Apple, Android)
  • Microsoft 365 (Teams, OneDrive for Business, Sharepoint, ProPlus)
  • PowerShell
 • Je hebt ervaring met device uitrol (Windows, IOS en Android)
 • Je hebt ervaring met applicaties in W10 (packaging & deployment)
 • Kennis van het volgende is een pré:
  • Moderne werkplek op basis van Citrix XenApp met App-layering
  • VMWare en Citrix
  • Topdesk

Daarnaast beschik je over deze competenties:

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar.
 • Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen op het gebied van digitaal samenwerken.
 • Je bent sociaalvaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact.
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 4.048 (schaal 9 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2020). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.
Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Herken je jezelf?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en stuur je sollicitatie direct naar Carien Rockx, personeelsadviseur, HR@debilt.nl, onder vermelding van de functie. De unit P&O van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. Deze functie wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Interne kandidaten krijgen bij geschiktheid voorrang.

Wil je meer weten?

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature staat Michael Bres je graag te woord. Stuur een bericht naar m.bres@rid-utrecht.nl of bel rechtstreeks 06 55 39 55 36.