Microsoft Solution Engineer

Ben jij een Microsoft Solution Engineer die een werkomgeving zoekt waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven? En vind je balans tussen werk en privé́ belangrijk? Dan komen we graag met jou in contact!

De RID Utrecht (Regionale ICT-dienst Utrecht) zoekt een:

Microsoft solution engineer

32 – 36 uur p/w

Wat ga je doen?

Als Microsoft Solution Engineer ben je als spin in het web verantwoordelijk voor het plannen, ontwerpen, bouwen, configureren, migreren, integreren en beheren van de Microsoft front-end en back-end platformservices. Je doel is daarnaast om de werking, kwaliteit en stabiliteit van de platform services te waarborgen en te verbeteren. De ontwikkelroadmap daarvoor komt voort uit een regionale visie op de digitale werkruimte van de toekomst.  Je werkt aan het engineeren, inrichten en realiseren van de IT-services van deze visie.

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.200 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste en betrokken professional met politieke sensitiviteit en probleemoplossend vermogen. Wij zoeken een Microsoft Solutions Engineer die het principe omarmt dat ‘wat je bouwt en realiseert ook bezit’ en bewaakt dat standaarden en gebruik(er)s richtlijnen worden nageleefd. Je voelt je prettig in een team maar bent ook in prima in staat om zelfstandig te werken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven. Verder communiceer je helder op alle niveaus, ben je service- en klantgericht en lever je daardoor een actieve bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen en plannen. Je vervult een belangrijke rol in de communicatie naar en het adviseren van vertegenwoordigers in de gebruikersorganisatie en collega ICT-specialisten. Jij bent daarmee één van onze visitekaartjes!

Jouw ideale profiel

Voor deze functie moet je beschikken over uitgebreide technische kennis en vaardigheden met betrekking tot de Microsoft front- en back-end technologie, ken je de verschillende implementatie mogelijkheden en kun je ervoor zorgen dat de platform services adequaat worden ingericht en operationeel worden gemanaged.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende aspecten:
 • Microsoft Enterprise Mobility + Security Suite (EMS, Microsoft Endpoint Manager/Intune)
 • Microsoft Operations Management Suite ( Log Analytics, Azure Automation, backup en site recovery)
 • (Azure) Active Directory en Hybrid Identity (AD Connect)
 •  Microsoft Defender producten (AD/AAD/M365/Cloud App Security)
 •  Microsoft Purview aangaande compliance vraagstukken
 • Exchange (Online)/Hybrid Exchange
 • MicrosoftPowerPlatform
 • Windows Server
 • Microsoft 365 (Teams, OneDrive for Business, Sharepoint,Microsoft 365 Apps for Enterprise)
 • Microsoft Azure (o.a. Azure IaaS, Azure AD & Security)
 • PowerShell
 • Kennis van het volgende is een pré:
 • Moderne werkplek op basis van Citrix XenApp met App-layering
 • VMWare en Citrix
 • Topdesk

Daarnaast beschik je over deze competenties:

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar.
 • Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen op het gebied van digitaal samenwerken.
 • Je bent sociaalvaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact.
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 5.009 (schaal 10 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 2 januari 2023). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.
Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en stuur je sollicitatie direct online. Team HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Of wil je eerst ongedwongen kennismaken, sfeer (en een kopje koffie) proeven op je mogelijk toekomstige werkplek? Stuur dan een bericht naar Marc van Uunen (m.vanuunen@rid-utrecht.nl), dan maken we een afspraak.

Delen? Ja graag!

Acquisitie? Nee, dank je.