Vacature Database Beheerder

Ben jij iemand die gaat voor een optimale dienstverlening. Iemand die het allerbeste wil voor de klant en in staat is om jouw kennis van IT om te zetten in een mooie klantervaring? Ben je gedreven om je verder te ontwikkelen op het gebied van IT? Dan is dit een win-win situatie en een prachtige kans!  

Wij komen graag met jou in contact!  

De Regionale ICT Dienst Utrecht zoekt een:

Database Beheerder (M/V)

voor 36 uur per week

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht.

De afdeling Support & Operations bestaat uit 22 enthousiaste collega’s met verschillende technische specialisaties. De afdeling draagt zorg voor het ondersteunen van onze deelnemers (Servicedesk), het beheer en de ontwikkeling van onze infrastructuur (Technisch Beheer) en het technisch beheer van de applicaties (Technisch Applicatiebeheer).   

Wat ga je doen?

Als Database Beheerder ben je van grote toegevoegde waarde voor de RID en de organisaties. Je bent een enthousiaste en betrokken beheerder met omgevingssensitiviteit en probleemoplossend vermogen. Je voelt je prettig in een team maar bent ook in prima in staat om zelfstandig te werken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven. Verder communiceer je helder op alle niveaus, ben je service- en klantgericht en lever je daardoor een actieve bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen en plannen. Jij bent één van onze visitekaartjes!

Tot je taken behoren:

 • Het uitvoeren van beheer op een complexe database infrastructuur;
 • Het bewaken en analyseren van de database infrastructuur;
 • Het adviseren van verbeteringen op het gebied van security en monitoring van de omgeving;
 • Het coördineren van nieuwe releases en key-users/eindgebruikers begeleiden in testtrajecten;
 • Deelname aan projecten en programma’s;
 • Het verhelpen, analyseren en voorkomen van verstoringen in het functioneren van de database infrastructuur en het treffen van maatregelen;
 • Het gevraagd en ongevraagd verbetervoorstellen doen ten aanzien van de database-infrastructuur;
 • Het opstellen en onderhouden van handleidingen, systeemdocumentatie en testscenario’s;
 • Het ontwikkelen van voorstellen voor procesverbeteringen wanneer nodig;

Je doel is om de kwaliteit en stabiliteit van onze infrastructuur voortdurend te verbeteren. Daarnaast heb je focus op continuïteit en informatieveiligheid, houd je ontwikkelingen voortdurend in de gaten en adviseer jij je collega’s.

Jouw ideale profiel:

We nodigen je van harte uit om te solliciteren als je beschikt over een HBO werk- en denkniveau aangevuld met relevante certificeringen. Je hebt uitgebreide kennis en ervaring met processen op het gebied van database beheer.  Heb je de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen? Dit zeker mogelijk. Er is namelijk voldoende ruimte om opleidingen te volgen en je te blijven ontwikkelen.

Verder ben je een enthousiaste, initiatiefrijke en motiverende collega. Vanuit jouw dienstverlenende en klantgerichte instelling werk je accuraat en resultaatgericht. Je bent flexibel en beschikt over goede sociale vaardigheden, zowel in het omgaan en adviseren van onze klanten als het samenwerken met collega’s.

Kwaliteiten:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende producten
  • Oracle versie 19
  • WebLogic
  • Oracle Enterprise Manager 13
  • MS-SQL met Always On
 • Je hebt kennis van, en ervaring met ICT en ITIL beheerprocessen;
 • Je bent enthousiast en gebruikt dit enthousiasme om een gebruiker mee te nemen in de adoptie van digitaal samenwerken.
 • Je bent sociaal vaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact;
 • Je bent gestructureerd en in staat om overzicht te houden.
 • Kennis en ervaring met Linux Red Hat en (MS-)SQL is een pré;
 • Kennis van Topdesk is een pré;
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé́. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 4208,00 (functionele schaal 9) bruto per maand (salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2022). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.

Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB

bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc. Als vanzelf sprekend biedt de RID goede hulpmiddelen voor het uitoefenen van je functie, zoals een tablet/laptop en een mobiele telefoon.

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct! Laat in je motivatiebrief weten welke mooie resultaten je in een voorgaande baan hebt behaald en de manier waarop je dit hebt gedaan. Je motivatiebrief en CV kun je sturen t.a.v. Carien Rockx (hr@debilt.nl) , HR adviseur. Team HR van gemeente De Bilt ondersteunt de Regionale ICT Dienst Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Stuur dan een bericht naar Edwin Wolkorte (e.wolkorte@rid-utrecht.nl)

Delen? Ja graag!

Acquisitie? Nee, dank je.