Technisch Beheerder

Ben jij iemand die makkelijk zijn weg vindt in een uitdagende omgeving van Microsoft (Azure en on-premise), VMWare en Citrix producten? Iemand die zich verantwoordelijk voelt voor een optimaal functionerende infrastructuur en bij jij iemand die balans tussen werk en privé belangrijk vindt?  Dan komen we graag met jou in contact! 

De RID Utrecht (Regionale ICT-dienst Utrecht) zoekt een: 

Technisch Beheerder  

32 – 36 uur p/w  

Die met enthousiasme op een betrokken manier met ons samenwerkt en zorgt voor veilige, consistente en betrouwbare dienstverlening op de beheerde omgevingen.  

Wat ga je doen? 

Als Technisch beheerder ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van onze serverinfrastructuur en bijbehorende applicaties. Jij zorgt ervoor dat onze infrastructuur up-to-date is en bewaakt de beschikbaarheid door middel van onze monitoring omgeving. Jouw specialiteit ligt op het gebied van Microsoft (server en Cloud) producten. 

Tot je taken behoren:  

 • Het beheren van onze Server/Applicatie omgeving; 
 • Het waarborgen van de continuïteit en beschikbaarheid van de serverinfrastructuur; 
 • Het oplossen en voorkomen van problemen en verstoringen in onze Server/Applicatie omgeving en het doorvoeren van (niet-standaard) wijzigingen; 
 • Het onderhouden van technische documentatie; 
 • Het doen van gevraagde en ongevraagde verbetervoorstellen ten aanzien van de serverinfrastructuur; 
 • Het opstellen van documentatie aan de hand van doorgevoerde wijzigingen; 

Je doel is om de kwaliteit en stabiliteit van onze serverinfrastructuur voortdurend te verbeteren. Daarnaast heb je focus op contin

Waar kom je te werken? 

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de ICT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen. 

Wie zoeken wij? 

Je bent een enthousiaste en betrokken professional met politieke sensitiviteit en probleemoplossend vermogen. Je voelt je prettig in een team maar bent ook in prima in staat om zelfstandig te werken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven. Verder communiceer je helder op alle niveaus, ben je service- en klantgericht en lever je daardoor een actieve bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen en plannen. Jij bent één van onze visitekaartjes! 

Jouw ideale profiel 

Als technisch beheerder ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van onze serverinfrastructuur. Je signaleert en verhelpt storingen en levert een bijdrage aan optimale beschikbaarheid en klantgerichte dienstverlening. Ook participeer je in projecten en ben je in staat om (kleine) interne projecten te leiden. Kortom een gevarieerd takenpakket met veel verantwoordelijkheden maar ook veel mogelijkheden. 

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau; 

 • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie; 
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende producten 
 • MCSA/MCSE 
 • Microsoft 
 • VMWare 
 • Citrix 
 • Ivanti 

Kennis van het volgende is een pré: 

 • Citrix 
 • VMware 
 • Topdesk 

Daarnaast beschik je over deze competenties:  

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar. 
 • Je bent gestructureerd en in staat om overzicht te houden. 
 • Je bent sociaalvaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact. 
 • Je hebt gevoel voor humor 😊. 

Wat bieden wij jou? 

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 4.537 (functionele schaal 9) bruto per maand (salaristabel gemeenteambtenaren, peildatum 2 januari 2023). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek. Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Met dit budget mag je keuzes maken, passend passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc. 

Interesse? 

Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan online. Team HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.  

Wil je meer weten?  

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Of wil je eerst ongedwongen kennismaken, sfeer (en een kopje koffie) proeven op je mogelijk toekomstige werkplek? Stuur dan een bericht naar Edwin Wolkorte (e.Wolkorte@rid-utrecht.nl), dan maken we een afspraak.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.rid-utrecht.nl 

Delen? Ja graag! 

Acquisitie? Nee, dank je.