Vacature Technisch Beheerder Microsoft 365

Ben jij een Technisch Beheerder Microsoft 365 die een werkomgeving zoekt waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven? En vind je balans tussen werk en privé́ belangrijk? Dan komen we graag met jou in contact!

Een omgeving zoals die van de (lokale) overheid, met veel verschillende werkprocessen, hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging en veranderende behoefte van de klant, vraagt om een passende IT-infrastructuur. Om in te spelen op de technologische ontwikkelingen vernieuwt de RID continu haar infrastructuur.

RID Utrecht zoekt een:

Technisch Beheerder Microsoft 365

De Regionale IT Dienst (RID) van Utrecht zoekt een fulltime Technisch Beheerder Microsoft 365 die het platform Microsoft 365/ Office 365 services waarborgt en verbetert.

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wat ga je doen?

Als Technisch Beheerder Microsoft 365 ben je de Enterprise Administrator Expert die als spin in het web verantwoordelijk is voor het plannen, ontwerpen, bouwen, configureren, migreren, integreren en beheren van de Microsoft 365 en Office 365 platformservices. Je doel is om de werking, kwaliteit en stabiliteit van de Microsoft 365 / Office 365 platform services te waarborgen en te verbeteren.

Wie zoeken wij?

Met de keuze om de inzet en het gebruik van Microsoft365 te versnellen wordt een nieuwe strategie voor digitale samenwerking uitgedacht en geïmplementeerd. Er wordt een nieuwe mobiele werkplek ontwikkeld met toepassing van Microsoft 365 en Office 365 platform services. Er is daarvoor nog veel werk te verrichten. Daarnaast moet het MS365/O365 platform in zijn geheel ook technisch ontwikkeld en beheerd worden met toepassing van standaarden, technische richtlijnen en voorschriften t.a.v. de informatiebeveiliging. Wij zoeken daarvoor een Technisch Beheerder die het principe omarmt dat ‘wat je bouwt en realiseert ook bezit’ en bewaakt dat standaarden en gebruik(er)s richtlijnen worden nageleefd.  

Jouw ideale profiel:

Als Technisch Beheerder Microsoft 365 heb je uitgebreide technische kennis en vaardigheden met betrekking tot de Microsoft 365 / Office 365 platform services. Je kent de verschillende implementatiemogelijkheden en kunt deze platform services operationeel managen.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende aspecten:
  • Operations Management Suite (OMS / Log Analytics)
  • (Azure) Active Directory en Hybrid Identity (AD Connect)
  • Windows Server Cloud OS
  • Microsoft Azure (o.a. Azure IaaS/PaaS, Azure AD & Security)
  • Microsoft Enterprise Mobility + Security Suite (EMS)
  • Planning and configuring a messaging platform
  • Implementing a hybrid and secure messaging platform
  • MS365 security administration / MS365 identity en services
  • PowerShell
  • Azure Recource Manager (ARM) templates
 • Kennis van het volgende is een pré:
  • Moderne werkplek op basis van Citrix XenApp met App-layering
  • VMWare en Citrix
  • Topdesk

Daarnaast beschik je over deze competenties:

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar.
 • Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen op het gebied van digitaal samenwerken.
 • Je bent sociaalvaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact.
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 4.494 (schaal 10 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2020). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.
Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en stuur je sollicitatie direct naar Carien Rockx, personeelsadviseur, hr@debilt.nl, onder vermelding van de functie. De unit HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature staat Michael Bres je graag te woord. Stuur een bericht naar m.bres@rid-utrecht.nl of bel rechtstreeks 06 55 39 55 36