Vacature Service Level Manager

Ben jij een service level manager die zoekt naar een werkomgeving waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven en waar balans is tussen werk en privé? Dan komen we graag met je in contact!

De RID Utrecht zoekt een:

Service Level Manager M/V 

Die fulltime op een betrokken en enthousiaste manier vorm geeft aan ons servicelevelmanagement.

Waar kom je te werken en wat ga je doen?

De gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Werk en Inkomen werken op het gebied van ICT samen met hun partner RID-Utrecht. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners.
In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en innovatie van de IT-infrastructuur en diensten. Wij willen de komende jaren verder groeien, zowel in omvang van organisaties als services/ diensten die wij aanbieden. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen. Dit doe je door met name te sturen op de interne en externe service levels en het borgen van contract- en leveranciersmanagement. 

Wie zoeken wij?

Als service level manager ben je van grote toegevoegde waarde voor de RID en de organisaties door resultaten neer te zetten. Je bent een enthousiaste en betrokken service level manager die proactief ervoor zorgt dat onze contracten en leveranciers blijvend toegevoegde waarde leveren voor onze organisaties. Je bent een expert in samenwerking en kan met overtuigingskracht conflicten en problemen oplossen. Je bent een stevige service level manager, voelt je prettig in een team maar bent ook in staat om zelfstandig te werken. Verder communiceer je helder op alle niveaus en lever je een actieve bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen en plannen. Jij bent één van onze visitekaartjes!

Jouw ideale profiel:

Idealiter heb je, naast deze eigenschappen ook nog:

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Kennis en ervaring met ITIL.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximum salaris van € 5.017,- (schaal 11 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2019). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.
Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bedraagt 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van meer vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct! Stuur je e-mail met CV voor 24 november naar de Unit P&O t.a.v. Carien Rockx, personeelsadviseur, UnitPenO@debilt.nl, onder vermelding van functie. De unit P&O van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. De functie wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Heb je vragen? Ik, Ronald Morssink (teamleider Beleid Advies Projecten) beantwoord ze graag. Je kan me bereiken per mail: r.morssink@rid-utrecht.nl of 06 - 57582888