Vacature Service Level Manager

Ben jij een deskundige gesprekspartner bij het afstemmen van de vraag naar en het aanbod van diensten en oplossingen op het gebied van ICT en informatiehuishouding? Dan komen we graag met je in contact! 

De Regionale ICT Dienst Utrecht zoekt:

2 Service Level Managers

voor 36 uur per week

Wij zoeken 2 Service Level Managers die zich senang voelen in een hectische omgeving met meerdere lokale overheden met verschillende werkprocessen, hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging en veranderende behoeften op het gebied van ICT en de informatiehuishouding. Het is noodzakelijk om in deze dynamiek de ontwikkeling en formulering van de behoeften te structureren en te vertalen naar een eenduidig aanbod van ICT-diensten en oplossingen. Wij zoeken twee enthousiaste en ervaren collega’s die hiervoor de deskundige gesprekspartner zijn van de lokale overheden die wij bedienen en onze leveranciers. Als Service Level Manager ben je een belangrijk aanspreekpunt voor deze lokale overheden en treed je op als contract- en leveranciersmanager richting externe leveranciers. Kernwoorden daarbij zijn: analyseren, verbinden, maken en vastleggen van heldere afspraken, borgen, tactisch sturen en omgevingsbewust zijn.

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Onze RID´ers ondersteunen ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de ICT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wat ga je doen?

Voortdurend monitor je klanttevredenheid, want je bent verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraken uit de dienstverleningsovereenkomsten (DVO’s) en/of Service Level Agreements (SLA’s). Daarbij richt je je op het continu aanscherpen en verbeteren van de dienstverlening en breid je uit waar nodig. In geval van escalaties coördineer jij de dienstverlening en treed je op als escalatiemanager. Daarvoor schakel jij makkelijk met de verschillende betrokkenen bij zowel de lokale overheden, de leveranciers en de RID zelf.

Je stemt continu de wensen en behoeften af op het gebied van ICT en de informatiehuishouding. Je werkt dienstenbeschrijvingen en dienstendecomposities uit in samenwerking met de architectuurfunctie daar waar het de invulling en capaciteitsbehoefte van de ICT-omgeving raakt. Een belangrijke taak is het vastleggen van heldere afspraken over de te leveren en af te nemen diensten en het niveau daarvan. Je draagt bij aan het opstellen en beheren van de budgetten voor de aanschaf en de life-cycle van ICT-producten en diensten en ondersteunt de controller met de verantwoording via de planning en control cyclus. Je bent verantwoordelijk voor het afsluiten, vernieuwen en beheren van alle ICT gerelateerde contracten van de RID Utrecht. Zowel intern als extern ben je het aanspreekpunt als het gaat om softwarecontracten, mantelovereenkomsten, licentie afspraken, DVO’s en/of SLA’s. 

Jouw ideale profiel:

Ideaal is 2 Service Level Managers die elkaar aanvullen en versterken, in de breedte als team opereren maar afzonderlijk een eigen focus en deskundigheid hebben. We zoeken daarom een dienstenmanager met focus op de lokale overheden en een contract/leveranciersmanager met focus op de leveranciers. Je ideale profiel in de rol als dienstenmanager is dat je in staat bent om afspraken over de dienstverlening relatie- en servicegericht te managen. In de rol als contract/leveranciersmanager is ideaal wanneer je beschikt over eigenschappen en kwaliteiten om strak te sturen op contract, financiën en afgesproken servicelevels. Je hebt dus affiniteit met het ene of het andere en bent gemotiveerd om je hierin verder te ontwikkelen.

Voor beide functies zoeken we een daadkrachtige en bevlogen professional met een servicegerichte instelling en omgevingssensitiviteit. Je laat de kaas niet van het brood eten en bent standvastig in het bewaken van de eenheid in de samenwerking met de lokale overheden, de RID en leveranciers. Een probleem in de dienstverlening pak je aan met overleg, afstemming en interactie op basis van gemaakte afspraken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven en kunt een visie uitdragen. 

Kwaliteiten:

 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Heeft kennis van ICT, beheer- en servicemanagement methodieken;
 • Beschikt over basiskennis van projectmanagement of programmamanagementmethodiek;
 • Heeft begrip voor en kennis over lokale overheden, hun processen en de ondersteunende/faciliterende brancheorganisaties zoals de VNG;
 • Is aantoonbaar financieel onderlegd;
 • Heeft minimaal 3 jaar ervaring als Service Level Manager;
 • Is deskundig gesprekspartner, ziet verbanden en onderneemt actie vanuit gedegen inhoudelijk analyses;
 • Neemt initiatief en de leiding bij het sturen en besturen van de dienstverlening;
 • Is sociaal vaardig, kan overtuigend schriftelijk en mondeling communiceren en maakt makkelijk contact;
 • In staat tot het ontwikkelen en uitdragen van een duidelijke visie op ontwikkeling op het gebied van ICT, informatiehuishouding en digitaal samenwerken in een gemeentelijke omgeving;
 • Je hebt gevoel voor humor 😊.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé́. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 5.169 bruto per maand (schaal 11 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2020). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden. Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct! Laat in je motivatiebrief weten welke mooie resultaten je in een voorgaande baan hebt behaald en de manier waarop je dit hebt gedaan. Reageer voor 27 augustus. Je motivatiebrief en CV kun je sturen aan: hr@debilt.nl t.a.v. Carien Rockx, HR adviseur. Team HR van gemeente De Bilt ondersteunt de Regionale ICT Dienst Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Stuur dan een bericht naar Michael Bres (m.bres@rid-utrecht.nl).

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.rid-utrecht.nl

Delen? Ja graag!
Acquisitie? Nee, dank je.