Vacature Senior Systeembeheerder

Ben jij die gedreven Senior Systeembeheer die 36 uur per week zorgt voor onze ICT-omgeving? Vind jij een goede balans tussen werk en privé belangrijk en heb je affiniteit met security? Dan komen we graag met je in contact!

Wij zoeken een:

Senior Systeembeheerder

Die fulltime zorgt voor het optimaal functioneren van onze ICT-infrastructuur.

Waar kom je te werken?

De gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Werk en Inkomen werken op het gebied van ICT samen met hun partner RID-Utrecht. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners.
In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en innovatie van de IT-infrastructuur en diensten. Wij willen de komende jaren verder groeien, zowel in omvang van organisaties als in services/diensten die wij aanbieden. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wat ga je doen?

Jij zorgt ervoor dat onze infrastructuur up-to-date is en bewaakt de beschikbaarheid door middel van onze monitoring omgeving. Jouw specialiteit ligt op het gebied van backup/recovery. Tot je taken behoort:

 • Het beheren van onze ICT-infrastructuur;
 • Het waarborgen van de continuïteit en beschikbaarheid van de ICT- infrastructuur;
 • Het oplossen en voorkomen van problemen en verstoringen in onze ICT-infrastructuur;
 • Het doorvoeren van (niet-standaard) wijzigingen op onze ICT- infrastructuur;
 • Het onderhouden van technische documentatie;
 • Het doen van gevraagde en ongevraagde verbetervoorstellen ten aanzien van de infrastructuur;
 • Het opstellen van documentatie aan de hand van doorgevoerde wijzigingen;

Je doel is om de kwaliteit en stabiliteit van onze infrastructuur voortdurend te verbeteren. Daarnaast heb je focus op continuïteit en security, houd je ontwikkelingen voortdurend in de gaten en adviseer jij je collega’s omtrent backup en recovery gerelateerde zaken.

Wie zoeken wij?

We zoeken een enthousiaste, zelfstandige, senior systeembeheerder, met een collegiale en flexibele werkhouding. Een open, eerlijke en directe persoonlijkheid met daadkracht, betrokkenheid en bevlogenheid en verantwoordelijkheid. Je bent servicegericht en gaat voor het maximale, met een glimlach en gedrevenheid waarmee verwachtingen overtroffen kunnen worden.

Jouw ideale profiel:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van, en ervaring met ICT en ITIL beheerprocessen;
 • Affiniteit met gemeentelijke processen en kennis van gemeentelijke applicaties; 
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende producten:
  o Hybrid Cloud omgevingen
  o Veaam Backup Software
  o Server certificaten
  o Microsoft Server 2016 en Microsoft Azure
 • Kan omgaan met service- en systemmanagementtools;
 • Affiniteit met gemeentelijke processen en kennis van gemeentelijke applicaties is een pré;
 • Sociale en communicatieve vaardigheden, service- en klantgericht, luisteren en doorvragen, resultaatgericht, analytisch, conceptueel denken en risicobewust

Daarnaast beschik je over deze competenties:

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar;
 • Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen op het gebied van ICT netwerken;
 • Je bent sociaal vaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact;
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. De RID biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen. We investeren dus in je groei: zowel persoonlijk als in je vakgebied. De richting geef jij aan. Je salaris bedraagt maximaal € 3.986,- bruto (schaal 9) per maand bij een flexibel in te vullen 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. We bieden goede hulpmiddelen voor het uitoefenen van je functie, zoals een tablet/laptop en een mobiele telefoon.

Meer weten?

Spreekt de functie je aan stuur dan een e-mail met CV en motivatie naar de unit P&O t.a.v. Carien Rockx, personeelsadviseur, HR@debilt.nl, onder vermelding van functie. De unit HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID bij deze werving- en selectieprocedure.

Voor vragen over de procedure: Carien Rockx UnitPenO@debilt.nl, voor inhoudelijke vragen: Edwin Wolkorte (teamleider Technisch Beheer), E.Wolkorte@rid-utrecht.nl.