Vacature Sr. Functioneel Beheerder Microsoft 365

Ben jij een senior functioneel beheerder Microsoft 365, die een werkomgeving zoekt waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven en waar een balans is tussen werk en privé? Dan komen we graag met jou in contact!

Wij zoeken een:

Sr. Functioneel beheerder Microsoft 365

Die Microsoft 365 / Office 365 functionaliteiten waarborgt en verbetert.

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wat ga je doen?

Als Functioneel Beheerder MS365/O365 ben je hoofdbeheerder en ondersteun je betrokken organisaties met het gebruik en dagelijkse beheer van de beschikbare functionaliteiten. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen, inrichten, beheren en monitoren van de Microsoft 365 / Office 365 functionaliteiten.
Je doel is om de inzet, benutting, het gebruik en de werking van de Microsoft 365 / Office 365 functionaliteiten te waarborgen en te verbeteren

Wie zoeken wij?

Met de keuze om de inzet en het gebruik van Microsoft365 te versnellen wordt een nieuwe strategie voor digitale samenwerking uitgedacht en geïmplementeerd. Er wordt een nieuwe mobiele werkplek ontwikkeld met toepassing van Microsoft 365 en Office 365 platform services. Er is daarvoor nog veel werk te verrichten. Wij zoeken een daadkrachtige en bevlogen Functioneel Beheerder die bijdraagt aan en een coördinerende/ afstemmende rol vervult ten aanzien van het beheer, de adoptie en de inzet van Microsoft365. In deze functie zorg je ervoor dat medewerkers van de betrokken organisaties de gevraagde en beschikbare functionaliteiten veilig en effectief kunnen gebruiken. Daarbij omarm je het principe dat ‘wat je bouwt en realiseert ook bezit’ en je bewaakt dat standaarden en gebruik(er)s richtlijnen worden nageleefd.   

Jouw ideale profiel

Als Functioneel Beheerder Microsoft 365 ken je de verschillende toepassingsmogelijkheden en functionaliteiten en zorg je ervoor dat medewerkers deze optimaal kunnen benutten.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Specifieke kennis en certificering op meerdere van de volgende aspecten:
  • MS365 Managing Microsoft Teams
  • MS365 identity en services
  • MS365 mobility en security
  • MS365 / MS Office applicaties
  • Windows 10
  • Azure Active Directory-Portal & Microsoft 365-Beheercentrum
 • Je hebt brede kennis van functionaliteiten binnen Microsoft365 en kent de ins en outs van tenminste Teams, Onedrive, Sharepoint en Exchange/Outlook.
 • Kennis van het volgende is een pré:
  • Moderne werkplek op basis van Citrix XenApp met App-layering
  • VMWare en Citrix
  • Topdesk

Daarnaast beschik je over deze competenties:

 • Je bent deskundig gesprekspartner voor collega’s en opdrachtgevers, ziet verbanden en brengt onderwerpen en inhoud bij elkaar.
 • Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen op het gebied van digitaal samenwerken.
 • Je bent sociaalvaardig, je kan overtuigend schriftelijke en mondeling communiceren en je maakt makkelijk contact.
 • Je beschikt over humor :)

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 4.048 (schaal 9 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2020). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.
Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Herken jij jezelf?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct online, t.a.v. Carien Rockx, HR-adviseur, HR@debilt.nl, onder vermelding van de functie. De unit HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure.
Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.
Gezien de situatie rondom het coronavirus, kan het zijn dat een sollicitatiegesprek via videoconference gevoerd wordt.

Wil je meer weten?

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature staat Michael Bres je graag te woord. Stuur een bericht naar m.bres@rid-utrecht.nl of bel rechtstreeks 06 55 39 55 36