Vacature Gebruikersondersteuner

Ben jij iemand die gaat voor een optimale dienstverlening. Iemand die het allerbeste wil voor de klant en in staat is om jouw kennis van IT om te zetten in een mooie klantervaring? Ben je gedreven om je verder te ontwikkelen op het gebied van IT? Dan komen we graag met jou in contact!

De RID Utrecht (Regionale ICT-dienst Utrecht) zoekt een:

Gebruikersondersteuner

Voor 36 uur per week

Wij zoeken een Gebruikersondersteuner voor onze skilled servicedesk. Je werkt aan het oplossen van 1e en 2e lijn vraagstukken op het gebied van incidenten, wijzigingen en problems. Jij beschikt over een brede kennis op het gebied van Microsoft werkplek en server producten. Je bent flexibel en beschikt over goede sociale vaardigheden, zowel in het omgaan en adviseren van onze klanten als het samenwerken met collega’s.

Waar kom je te werken?

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.100 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Wat ga je doen?

Als gebruikersondersteuner ben je van grote toegevoegde waarde voor het team en de gebruikers om ze verder mee te nemen in de verschillende ontwikkelingen. Daarnaast adviseer je jouw collega’s gevraagd en ongevraagd en doe je verbetervoorstellen om onze dienstverlening verder te optimaliseren. Jij bent ons visitekaartje waar we trots op zijn!

Tot je taken behoren:

 • Het oplossen van eerste en tweedelijns meldingen;
 • Het doorvoeren van standaardwijzigingen en standaard serviceverzoeken;
 • Het op locatie oplossen van kleine storingen aan apparatuur;
 • Het up-to-date houden van de registratie van configuratie-items;
 • Operationeel licentiebeheer;
 • Het instrueren van gebruikers ten aanzien van het gebruik van ICT-middelen;
 • Het proactief signaleren en melden van verstoringen;
 • Het uitvoeren van servicedesktaken;
 • Het opstellen van kennis items;
 • Het in voorkomende gevallen invulling geven aan het probleem- en wijzigingsbeheer;

Jouw ideale profiel

Als gebruikersondersteuner heb je  uitgebreide kennis en ervaring met processen binnen een skilled Servicedesk en servicemanagement tooling. Verder ben je een enthousiaste, initiatiefrijke en motiverende collega. Vanuit jouw dienstverlenende en klantgerichte instelling werk je accuraat en resultaatgericht. Je bent flexibel en beschikt over goede sociale vaardigheden, zowel in het omgaan en adviseren van onze klanten als het samenwerken met collega’s.

Kwaliteiten

 • MBO werk- en denkniveau (niveau-4);
 • Kennis en ervaring met het werken volgens de ITIL-methodiek; 
 • Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden en een service- en klantgerichte houding;
 • Je bent in staat om te luisteren en door te vragen, je bent resultaatgericht en  analytisch;
 • Ervaring in het klantgericht handelen, zowel via telefoon en e-mail als in persoonlijk contact;
 • Kennis van Microsoft producten zoals Azure, Office365, MDM, Windows, Exchange;
 • Kennis op het gebied van het beheer rondom Apple Mac producten;
 • Kennis van VMware, Ivanti of Citrix is een pré;
 • Je kan omgaan met service- en systemmanagementtools (bij voorkeur Topdesk).
 • Je beschikt over humor 😊.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé́. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximumsalaris van € 3.732,00 (functionele schaal 8) bruto per maand (salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 april 2022. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden).

Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB

bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan online . Dat kan tot en met maandag 13 februari 2023. Team HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Stuur dan een bericht naar Marc van Uunen (m.vanuunen@rid-utrecht.nl)

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.rid-utrecht.nl

Delen? Ja graag!

Acquisitie? Nee, dank je.