Vacature Functioneel Beheerder eHRM (sr)

Ben jij een functioneel beheerder eHRM die een werkomgeving zoekt waar ontwikkeld en gebouwd wordt voor meerdere organisaties? Voel je je daarnaast prettig in een bedrijf dat inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven en waar een balans is tussen werk en privé? Dan pas je prima bij ons!

Wij zoeken een:

Functioneel beheerder eHRM (ft)

die op een senior niveau zorgt voor ons nieuwe eHRM-systeem.

Waar kom je te werken?

De gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Werk en Inkomen werken op het gebied van ICT samen met hun partner; RID-Utrecht. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ruim 220.000 inwoners. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en innovatie van de IT-infrastructuur en diensten. Wij willen de komende jaren verder groeien, zowel in omvang van organisaties als in services/diensten die wij aanbieden. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.
Je doel is om te zorgen voor het beschikbaar stellen, houden en specificeren van het nieuwe eHRM-systeem voor de deelnemers en de RID en het blijvend afstemmen daarvan op de behoeften van de klanten. Dat begint met de implementatie ervan. Het nieuwe systeem van Visma Raet draait vanaf 1 januari voor de eerste deelnemers. In nauwe samenwerking met de andere functioneel beheerder eHRM, de klantorganisaties en de leverancier ga je hiermee aan de slag.

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder e-HRM ben je verantwoordelijk voor de generieke applicaties, processen en business intelligence op het gebied van eHRM. De aangeboden functionaliteiten moeten blijvend zijn afgestemd op de behoeften van de organisatie en de externe klanten. Je adviseert daarover, initieert wijzigingsvoorstellen en draagt zorg voor de realisatie daarvan. Complexiteit van het werk zit in de advisering aan verschillende proceseigenaren met als doelstelling procesharmonisatie, waarbij wel couleur locale mogelijk is. Ook zit de uitdaging in de realisatie van de ambities van de deelnemers op het gebied van verdergaande digitalisering van de processen.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die een belangrijke schakel vormt tussen bedrijfsvoering, ICT en HRM. Goede communicatieve vaardigheden en soft skills zijn daarom een absolute must voor een functioneel beheerder van het eHRM-systeem. Je bent een enthousiaste en betrokken functioneel beheerder eHRM op senior niveau, met politieke sensitiviteit, verbindend en probleemoplossend vermogen. Je voelt je prettig in een team maar bent ook in prima in staat om zelfstandig te werken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven. Verder communiceer je helder op alle niveaus, ben je service- en klantgericht en lever je daardoor een actieve bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen en plannen. Jij bent één van onze visitekaartjes!

Jouw ideale profiel

Idealiter heb je, naast deze eigenschappen, ook nog:

  • MBO/HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring in beheermethodieken voor functioneel applicatiebeheer (bv ASL en BiSL)
  • Kennis en ervaring met gemeentelijke HR-processen en Visma Raet Youforce / HR Core Beaufort
  • Kennis van ICT
  • Projectmatig kunnen werken
  • Sociale en communicatieve vaardigheden, omgeving- en organisatiebewust, service- en klantgericht, luisteren en doorvragen, resultaatgericht, analytisch en adviesvaardig.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Ruime mogelijkheden voor kennisontwikkeling door middel van training en opleidingen. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een maximum salaris van € 3.968,- (schaal 9 salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 januari 2020). Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel naar voorkeur ingevuld mag worden (denk bijvoorbeeld aan 4x9 uur).
Naast je maandsalaris ontvang je uiteraard een laptop en telefoon van de zaak én een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB bedraagt 17,05% van je bruto salaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Herken jij jezelf?

Herken je jezelf in dit profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct online, t.a.v. Carien Rockx, HR-adviseur, HR@debilt.nl, onder vermelding van de functie. De unit P&O van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure.
Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.
Gezien de situatie rondom het coronavirus, kan het zijn dat een sollicitatiegesprek via videoconference gevoerd wordt.

Wil je meer weten?

Voor vragen over de inhoud van de vacature, sta ik je graag te woord. Ik ben Bas Schoorlemmer, projectleider eHRM, en je kunt me bereiken per e-mail op b.schoorlemmer@rid-utrecht.nl.