Vacature (Chief) Information Security Officer (M/V)

Ben jij die Informatiebeveiligingsspecialist die in een team voor meerdere organisaties wil werken aan het verbeteren van de informatiebeveiliging?

Dan komen we graag met je in contact!

Het Regionaal Information Security Team Utrecht zoekt een:

(Chief) Information Security Officer (M/V)

voor 36 uur per week 

 Informatiebeveiliging bij de overheid wordt niet alleen steeds belangrijker, maar is zelfs essentieel voor gemeenten. De toenemende digitalisering en het vele thuiswerken vragen om een hogere digitale weerbaarheid. We zoeken daarom een enthousiaste collega die in staat is om informatiebeveiligingsbeleid vorm te geven, in samenwerking met verschillende opdrachtgevers. Je geeft advies over informatiebeveiliging en gerelateerde techniek en zorgt voor algemene bewustwording. Je maakt plannen en zorgt voor de uitvoering ervan. Je maakt risico- en impactanalyses en verwerkt deze in adviezen. Je werkt voornamelijk op de locatie van de opdrachtgevers: Baarn, Bunnik, De Bilt, Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Waar kom je te werken?

Je komt in een regionaal Information Security Team. Wij werken in opdracht van 6 Utrechtse gemeenten en 3 Gemeenschappelijke Regelingen. De organisaties zijn gezamenlijk goed voor ruim 220.000 inwoners. Formatief zijn we ondergebracht bij de regionale ICT-Dienst Utrecht. Ons Information Security Team ondersteunt vanuit een onafhankelijke positie de organisaties in hun groei naar volwassen- en gelijksoortige informatiebeveiliging. Het waarborgen van de dienstverlening aan burgers en organisaties in onze regio, is daarbij altijd het uitgangspunt. De belangrijkste taken van het team zijn het definiëren van kader stellend beleid, adviseren als expert op het gebied van informatiebeveiliging, het toetsen van de dagelijkse operatie aan het beleid en monitoren van maatregelen en risico’s. We zorgen dus voor een samenhangend pakket ter waarborging van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatie binnen deze overheidsorganisaties.

Wat ga samen met het team doen?

 • Je bent aanspreekpunt voor informatiebeveiligingsvragen en adviseert in deze rol;
 • Je stemt af met de privacyfunctionarissen (FG’s en privacy officers);
 • Je brengt risico’s in beeld en stelt adviezen op;
 • Je coördineert veiligheidsonderzoeken en de daaruit vloeiende maatregelen;
 • Je stelt samen met je collega’s informatiebeveiligingsplannen op en jaagt de uitvoering hiervan aan binnen de organisaties;
 • Je ontwikkelt bewustwordingsactiviteiten en voert deze uit, samen met de organisaties;
 • Je rapporteert zowel regionaal als lokaal aan bestuur en management;
 • Je handelt beveiligingsincidenten af.

Jouw ideale profiel 

We zoeken een enthousiaste collega die samen met het team als doel heeft informatiebeveiliging naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen. Je bent iemand die graag samenwerkt, maar ook in staat is om zelfstandig vorm te geven aan informatiebeveiliging. Om de rol te vervullen kun je op verschillende niveaus binnen de organisaties functioneren. Je bent in staat om zowel medewerkers, management en directies als wethouders en raadsleden duidelijk te maken wat het belang is van informatiebeveiliging en de maatregelen die zij moeten treffen. Je bent een stevige adviseur, voelt je prettig in een coördinerende rol, beschikt over overtuigingskracht en bent oplossings- en resultaatgericht. Verder communiceer je helder (zowel schriftelijk als mondeling) en weet je van aanpakken.

Daarnaast heb je:

 • Kennis van ISO 27001/27002 
 • Minimaal HBO/Academisch werk- en denkniveau 
 • Certificaten van of ben je bezig met certificering bij voorkeur CISM ((ISFS/ISMAS/CISSP/ISSMP/CISM)
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in het werkgebied van informatiebeveiliging of risicomanagement 
 • Kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement 
 • Kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden)
 • Kennis en ervaring op het gebied van adviseren met  politieke en omgeving sensitiviteit.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé?. Afhankelijk van opleiding en ervaring geldt een minimumsalaris van € 3.277 (aanloopschaal 10A) en een maximumsalaris van € 5.169 (functionele schaal 11) bruto per maand (salaristabel gemeenteambtenaren nieuwe structuur, peildatum 1 oktober 2020. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, die flexibel ingevuld mag worden.

Naast je maandsalaris ontvang je iedere maand een bijdrage voor je Individuele Keuze Budget (IKB). Dit IKB bestaat maandelijks uit 17,05% van je bruto maandsalaris. Met dit budget mag je zelf keuzes maken, die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Je bepaalt dus zelf wanneer en waarvoor je jouw budget gebruikt. Denk hierbij bv aan het kopen van extra vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling van het budget, een opleiding/ fiets etc.

Herken je jezelf in dit profiel? 

Wacht dan niet langer en solliciteer direct online! Laat in je motivatiebrief weten welke mooie resultaat je in een voorgaande baan hebt behaald en de manier waarop je dit hebt gedaan. Je motivatiebrief en CV kun je sturen t.a.v. Carien Rockx, HR adviseur hr@debilt.nl. Team HR van gemeente De Bilt ondersteunt het regionaal Information Security Team bij deze werving- en selectieprocedure. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Stuur dan een bericht naar Henny Rose (h.rose@rivo-utrecht.nl).

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.rid-utrecht.nl

Delen? Ja graag!

Acquisitie? Nee, dank je.