Technical Information Security Officer

Wil jij een cruciale rol spelen in onze missie om collega's hun werkzaamheden veilig te laten uitvoeren, informatie te beschermen en cyberdreigingen het hoofd te bieden? Voel jij je daarnaast prettig in een organisatie die inspeelt op de professionalisering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven? En vind je een goede balans tussen werk en privé belangrijk? Dan komen we graag met jou in contact!

Je doel is samen met een team van professionals bescherming bieden tegen cyberdreigingen en het waarborgen van de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van onze informatie. Onze leidraad is de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de aanstaande NIS2 wetgeving, en jij bent daarbij de sleutelfiguur. Je beoordeelt bestaande omgevingen op mogelijke zwaktes en beoordeelt nieuwe initiatieven op technische veiligheid zodat deze naadloos integreren binnen onze bestaande en toekomstgerichte architectuur, beleid, diensten en infrastructuur. Je bent het aanspreekpunt voor Informatiebeveiliging als het gaat om technische vragen en uitdagingen. Je biedt niet alleen ondersteuning aan je collega's, maar adviseert vanuit een onafhankelijke positie leidinggevenden en MT-leden over technische mogelijkheden, complexe vraagstukken en mogelijke oplossingen.

De RID Utrecht is de ICT-partner voor 7 organisaties; de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk ca. 220.000 inwoners. Vanuit het bosrijke Doorn ondersteunen onze RID’ers ruim 2.300 medewerkers in de provincie Utrecht. In onze jonge en informele organisatie werken we intensief samen aan verdere professionalisering en aan innovatie van de IT-infrastructuur en - diensten. Bij ons neem je initiatief en ben je bewust bezig om de kwaliteit van de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven naar een hoger plan te tillen.

Jij bent enthousiast over jouw vakgebied, goed op de hoogte van ontwikkelingen en je past die gemakkelijk toe. Je weet vraagstukken snel tot de kern te doorgronden en toont initiatief. Je bent resultaatgericht en goed in samenwerken.

Functie-eisen:

  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op basis van een afgeronde opleiding in een relevante richting bijvoorbeeld securitymanagement.
  • Werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging bij de overheid, waarbij je ervaring hebt opgedaan met risicoanalysemethoden en initiatieven tot verbetering.
  • Kennis over standaarden als BIO, ENSIA en  ISO27001/27002.
  • Kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT in de breedste zin van het woord.
  • Kennis van technische infrastructuur en architectuur, technische informatiebeveiliging en niet-technische aspecten omtrent security, zoals wet- en regelgeving.

Wij bieden jou een leuke, veelzijdige baan in een dynamische, regionaal samenwerkende organisatie, waarin aandacht is voor jou als professional en jouw ontwikkeling, met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je direct bij aan een betere wereld voor onze inwoners en bedrijven van onze organisaties. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare kantoor in Doorn. Je krijgt 50 nieuwe directe collega’s en binnen de regionale samenwerking zelfs met meer dan 2300 collega’s. Klinkt goed, toch?

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van tot maximaal € 5.621 (schaal 10a) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2024).
  • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding.
  • Een zakelijke telefoon en een laptop.
  • Voldoende opleidingsmogelijkheden.

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Reageer dan online. Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Team HR van de gemeente De Bilt ondersteunt de RID-Utrecht bij deze werving- en selectieprocedure.

Voor vragen over de procedure of de inhoud van de vacature staan we jou graag te woord. Wil je liever eerst ongedwongen kennismaken, een kop koffie drinken en sfeer proeven op je mogelijk toekomstige werkplek? Stuur een bericht naar Marc van Uunen (m.vanuunen@rid-utrecht.nl), of bel even met 088 03 10 400 dan maken we direct een afspraak.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op: www.rid-utrecht.nl.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeentes nog beter doen.

Delen? Ja graag!

Acquisitie? Nee, dank je.