29.06.2012 14:52

Start RID Utrecht: gemeenten werken samen in ICT


Per 1 juli 2012 worden de ICT-diensten van zes gemeenten en één regionale sociale dienst samengevoegd in een nieuwe organisatie: RID Utrecht (Regionale ICT-Dienst Utrecht). Het gaat om de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. De RID Utrecht is voorlopig gevestigd in Soesterberg en verhuist volgend jaar naar Doorn.

Directeur Douwe Woudstra heeft als kwartiermaker, samen met medewerkers van de deelnemende organisaties, de RID Utrecht in enkele maanden opgebouwd. De meeste medewerkers van de RID Utrecht zijn doorgestroomd vanuit functies bij de gemeenten en de sociale dienst. Dat maakt een soepele overgang mogelijk. De organisatie begint met het overnemen van de bestaande systemen en zal de ICT stapsgewijs verder ontwikkelen.

Minder kwetsbaar

Bij de samenwerkende organisaties werken in totaal 1.800 medewerkers. De ICT-systemen waarmee zij werken worden steeds complexer, en de dienstverlening aan de inwoners wordt daarvan steeds meer afhankelijk. Samenwerking  maakt de systemen van de deelnemende organisaties minder kwetsbaar. Daardoor kunnen de organisaties hun dienstverlening verbeteren.

Goedkoper en beter

Gezamenlijke ICT is bovendien goedkoper en beter.  Veelal kunnen problemen op afstand worden opgelost. De medewerkers van de RID Utrecht werken in een interessante professionele omgeving, waarin zij opgedane kennis en ervaring delen. Dat komt de kwaliteit van hun werk ten goede. Oplossingen voor complexe ICT-vraagstukken worden haalbaar zonder het inhuren van externen.

 


Webdesign, webdevelopment by: Concreet geeft vorm | Design Valley